Klantenservice

Vegetarische Slager conceptstore

Spui 167A
2511 BM Den Haag
070-3456764


Vegetarische Slager kantoor 

Jagerskade 17 
3552 TL Utrecht
030-2660417
Klik hier voor de routebeschrijving naar ons kantoor in Utrecht.

Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand vragenformulier in

 

De antwoorden

Verkrijgbaarheid
Naast onze concept store in Den Haag zijn onze producten verkrijgbaar bij meer dan 1200 verkooppunten verspreid over Nederland en het buitenland bij zelfstandige versspecialisten, slagers en groentezaken. Daarnaast is een deel van ons assortiment verkrijgbaar in het koelschap bij Jumbo, Albert Heijn XL en bij Delhaize in België. Vriesvers kun je onze producten verkrijgen bij Coop en Ekoplaza.

Onze salades zijn te koop bij Deen, Jumbo, AH to Go en Hoogvliet. Je kunt onze producten ook online bestellen en thuis laten bezorgen via onze webshop en via de Albert Heijn en Delhaize webshops. Bekijk hier een overzicht van al onze verkooppunten in Nederland.
Conceptstore
Onze conceptstore is gevestigd in het centrum van Den Haag, tegenover het stadhuis. Hier kun je terecht voor lekkere broodjes, afhaalmaaltijden, powerfood en meer informatie over de Vegetarische Slager. Onze chef en productontwikkelaar Paul Bom staat voor je klaar om de lekkerste gerechten te bereiden en al je vragen te beantwoorden. Kom dus gezellig langs voor de lunch!
Bestellen bij ons
Bestellen kan stap voor stap in onze webshop. Wegens logistieke efficiency zijn onze producten per omdoos (5 of 6 doosjes) te bestellen. Om je tegemoet te komen, bieden wij een korting aan: 5% bij bestellingen van boven de 150 euro en 10% bij bestellingen van boven de 200 euro.

Je kunt voor je aankoop ook terecht bij een van onze vele verkooppunten. Te ver weg? Je kunt een winkelier bij jou in de buurt vragen of deze onze producten in het assortiment wil opnemen. Het kost 10 minuten werk en het kan je €50,- of €100,- aan boodschappen opleveren!
Tijdstip bezorging
De levering vindt (na ontvangst van de betaling) plaats volgens het volgende bestel- en leverschema:

Bestelmoment Levering
Dinsdag voor 10:00 uur Woensdag tussen 17:00-22:00 uur
Vrijdag voor 10:00 uur Zaterdag tussen 09:00- 14:00 uur

De dag voorafgaand aan de levering van je bestelling ontvang je een e-mail met de aankondiging dat de bestelling de volgende dag zal worden bezorgd. Het e-mailadres van onze logistieke contactpersoon bij Leen Menken Foodlogistics staat hierin vermeld. Eventueel kun je een alternatief afleveradres opgeven.
Verpakking
De bestelling wordt diepgevroren afgeleverd. De bestelling wordt afgeleverd op het door jou aangegeven adres (dit kan afwijkend zijn van je woonadres).
Levervoorwaarden
Na het afronden en de betaling van je bestelling vindt de levering plaats. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze Algemene Voorwaarden.
Bezorgadres
Om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden, worden er efficiënte routes gemaakt. Dit betekent dat levertijden vast staan. Mocht je niet thuis zijn op het door jou opgegeven adres en tijdstip van leveren, dan kun je een alternatief adres opgeven.
Verzendkosten
Vanaf  €50,- is het mogelijk om in onze webshop te bestellen. Voor de verzending hanteren wij de volgende tarieven:

Bestelling van € 50,- tot € 75,-       Verzendkosten € 15,-
Bestelling boven de € 75,-              Verzendkosten € 10,-
Bestelling boven de € 100,-            Gratis bezorging
Bewaren
In de koelkast (bij 4°C) blijven onze producten 2-20 dagen goed na de dag van aankoop (dit verschilt per product en diepgevroren hebben ze een minimale houdbaarheid van 300 dagen. Dit staat productspecifiek op de verpakking en in onze webshop beschreven. Na bereiden (en direct plaatsen in de koelkast) raden wij aan om nog max. 3 dagen te bewaren.

Via onze webshop worden de producten bevroren vervoerd en aangeleverd. Uiteraard kun je de producten zelf invriezen en 3-5 maanden in de vriezer bewaren. Voor het bereiden adviseren wij eerst om de producten te ontdooien: een aantal uur in de koelkast (voorkeur), in de magnetron via de ontdooistand of op de verwarming (kort).
Bereidingswijze & voedingswaarde
Bereidingswijze
Onze producten kunnen worden opgewarmd in de pan, net als ander vegetarisch vlees. Wij raden aan om onze producten niet in de magnetron te bereiden. In onze webshop bij 'ingrediënten, voedingswaarde en bereidingswijze' en op de achterkant van onze verpakkingen kun je de bereidingswijze bekijken per product. Zie ook onze heerlijke receptsuggesties.

Voedingswaarden
De voedingswaarden van onze producten staan per product in onze webshop vermeld, onder 'ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarde'.
Lupine
Lupine is een plant die je misschien wel kent uit de tuin. De lupine die wij gebruiken is biologisch geteeld en van Nederlandse bodem. Het is een robuuste plant, die gemakkelijk geteeld kan worden zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische middelen. Van oudsher werd de plant in Nederland geteeld om grond vruchtbaar te maken. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit wonderplantje ons landschap op steeds meer plekken gaan sieren.

Lupine heeft bonen, net zoals de sojaplant. Van deze bonen wordt een vezel gemaakt met een stevige bite. Deze vezel is de basis voor lekkere gerechten, zoals canneloni, shoarma en dim sum. De lupine zelf heeft een wat nootachtige smaak. De bonen zijn zeer eiwitrijk en vezelrijk en passen daardoor perfect in een gezonde maaltijd. Op dit moment zijn onze Bio Bitterbal, Bio Kroket, Lupine LoempiaBio Saucijzenbroodje, Bio Bamischijf & Bio Shoarma op basis van lupine. De ontwikkeling van nieuwe producten op basis van lupine is nog in volle gang. 
Soja
In een aantal van onze producten is soja verwerkt. Wij gebruiken uitsluitend soja die vrij is van genetische modificatie en afkomstig is uit de kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Klik hier voor onze NON-GMO verklaring). Onze soja is afkomstig uit Zuid-Amerika, buiten het Amazonegebied, het midwesten van de VS, Canada en delen van Azië.

Voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.
Met het huidige landbouwareaal kunnen we door middel van een plantaardig dieet 30 miljard mensen voeden.

Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld. Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja.
Veganistisch
Een gedeelte van onze producten is veganistisch, een gedeelte vegetarisch. Als een product veganistisch is, staat dit in de webwinkel aangegeven onder 'ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarde'. Ook op de verpakking van de producten staat het op het etiket aangegeven als het product veganistisch is door middel van de term “100% plantaardig” en het groene vegan logo.
Gluten
Op dit moment zijn de producten van de Vegetarische Slagerlijn niet gegearandeerd glutenvrij. De hoofdbestanddelen van onze vleesvervangers (lupine en soja) bevatten geen gluten, maar op de plaats van verwerking zijn mogelijk wel gluten aanwezig. We zijn echter hard bezig met verdere ontwikkeling van onze producten en hopen in de nabije toekomst ook glutenvrije alternatieven aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we een aantal mooie producten in onze concept store in Den Haag die glutenvrij zijn zoals muesli, granen en peulvruchten.
Op de hoogte blijven van het Vegetarische Slagernieuws
Naast de informatie op onze website kun je al het nieuws over De Vegetarische Slager volgen via onze nieuwsbrief, Facebook of op Twitter.
Groothandel en horeca
Wij hebben een website voor onze zakelijke klanten. Op de website van De Vegetarische Slager XL kun je terecht voor zakelijke afname van onze producten.
English
Check our English website www.vegetarianbutcher.com.