Klantenservice


Vragen over de bestelling

Vragen over de levering/bezorging

Vragen over verkooppunten

Bestelwijze
Betaling
Ordergrootte en verzendkosten
Tijdstip bezorging
Verpakking
Levervoorwaarden
Winkel in Den Haag
Verkooppunten

Onze concept store in Den Haag

De Vegetarische Slager
Spui 167A
2511 BM Den Haag
070-3456764


Kantoor

De Vegetarische Slager
Jagerskade 17 
3552 TL Utrecht
030-2660417
Klik hier voor de routebeschrijving naar ons kantoor in Utrecht.

Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand vragenformulier in

 

De antwoorden

Bestelwijze
Bestellen kan stap voor stap in onze webshop. Het wijst zich vanzelf. Wegens logistieke efficiency zijn de reguliere verpakkingen per omdoos (5 of 6 doosjes) te bestellen. Onze excuses voor enig ongemak. Om je tegemoet te komen, bieden wij een korting aan: 5% bij bestellingen van boven de 150 euro en 10% bij bestellingen van boven de 200 euro. 

Je kunt voor je aankoop ook terecht bij een van onze vele verkooppunten. Te ver weg? Je kunt een winkelier bij jou in de buurt vragen of deze onze producten in het assortiment wil opnemen. Het kost 10 minuten werk en het kan je €50,- of €100,- aan boodschappen opleveren! Eet smakelijk! 
Betaling
Je kan je bestelling in onze webwinkel op de volgende manieren betalen:

  •  iDEAL - Veilig en vetrouwd via je eigen bank betalen. De betaling wordt direct verwerkt zodat je bestelling door ons ook direct afgehandeld kan worden.
  • PayPal - Als je betaalt met je PayPal account of met één van de door PayPal ondersteunde creditcards (American Express, Mastercard of Visa) wordt de betaling vrijwel direct door ons verwerkt.
  • Overboeking - Als je ervoor kiest om handmatig het verschuldigde bedrag over te boeken, kies je voor Overboeken via ons betaalpartner Buckaroo. Je krijgt vervolgens direct alle gegevens in beeld die nodig zijn om je betaling te kunnen doen. De verwerking van een handmatige overboeking duurt iets langer dan waneer je betaalt via iDEAL of PayPal. Je bestelling wordt in behandeling genomen zodra de betaling bij ons binnen is.
Ordergrootte en verzendkosten
Om de transportkosten te kunnen dekken hebben we de volgende staffel hiervoor gehanteerd:

Vanaf  € 50,- is het mogelijk om in de Vegetarische Slager webshop te bestellen.

Bij een bestelwaarde tussen € 50,- en € 75,-
Is de bijdrage in de verzendkosten € 15,-

Bij een bestelwaarde boven de € 75,-
Is de bijdrage in de verzendkosten € 10,-

Bij een bestelwaarde boven de € 100,-
Versturen wij verzendkostenvrij.

De bezorgkosten zijn aan de hoge kant omdat de diepvriesdiscipline een bijzondere vorm van transport is. Om de bezorgkosten zo laag mogelijk te houden, worden er efficiënte routes gemaakt. Dit betekent dat levertijden vast staan. Mocht je niet thuis zijn op het tijdstip van leveren, dan kun je een alternatief adres opgeven.
Verpakking en verzending
De bestelling wordt diepgevroren afgeleverd. De bestelling wordt afgeleverd op het door jou aangegeven adres (dit kan afwijkend zijn van je woonadres).
Leveringsvoorwaarden
Na het afronden en betaling van je bestelling vindt de levering binnen 2-5 werkdagen plaats. De leveringen vinden plaats onder voorbehoud van overmacht. De besteller gaat akkoord met een mogelijke gedeeltelijke levering. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar onze Algemene Voorwaarden.
Leverdagen en -tijden
De dag voorafgaand aan de levering van je bestelling ontvang je een email met de aankondiging dat de bestelling de volgende dag zal worden bezorgd. Het e-mailadres van onze logistieke contactpersoon bij Leen Menken Foodlogistics staat hierin vermeld. Eventueel kun je een alternatief afleveradres opgeven. 

De levering vindt (na ontvangst van betaling) binnen 1-5 werkdagen plaats. Raadpleeg het onderstaande schema over de bestel- & leverdagen bij jou in de regio.

Bewaren
De Vegetarische Slagerlijn producten worden bevroren vervoerd en aangeleverd. Uiteraard kun je de producten zelf invriezen en 3-5 maanden in de vriezer bewaren. Voor het bereiden adviseren wij eerst om de producten te ontdooien: een aantal uur in de koelkast (voorkeur), in de magnetron via de ontdooistand of op de verwarming (kort).

In de koelkast (bij 4°C) blijven onze producten 2-20 dagen goed na de dag van aankoop (dit verschilt per product en staat op verpakking beschreven). Na bereiden (en direct plaatsen in de koelkast) raden wij aan om nog max. 3 dagen te bewaren.

Bereidingswijze & voedingswaarde
Bereidingswijze
Onze producten kunnen worden opgewarmd in de pan, net als ander vegetarisch vlees. Wij raden aan om onze producten niet in de magnetron te bereiden. In onze webshop bij 'ingrediënten, voedingswaarde en bereidingswijze' en op de achterkant van onze verpakkingen kunt u de bereidingswijze bekijken per product. Zie ook onze heerlijke receptsuggesties.

Voedingswaarden
De voedingswaarden van onze producten staan per product in onze webshop vermeld, onder 'ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarde'.
Lupine
Lupine is een plant die men vaak kent uit de tuin. De lupine die wij gebruiken is biologisch geteeld en van Nederlandse bodem. Het is een robuuste plant, die gemakkelijk geteeld kan worden zonder gebruik te maken van kunstmest en chemische middelen. Van oudsher werd de plant in Nederland geteeld om grond vruchtbaar te maken. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit wonderplantje ons landschap op steeds meer plekken gaan sieren.

Lupine heeft bonen, net zoals de sojaplant. Van deze bonen wordt een vezel gemaakt met een stevige bite. Deze vezel is de basis voor lekkere gerechten, zoals canneloni, shoarma en dim sum. De lupine zelf heeft een wat nootachtige smaak. De bonen zijn zeer eiwitrijk en vezelrijk en passen daardoor perfect in een gezonde maaltijd. Op dit moment zijn onze Bio Bitterbal, Bio Kroket, Lupine LoempiaBio Saucijzenbroodje, Bio Bamischijf & Bio Shoarma op basis van lupine. De ontwikkeling van nieuwe producten op basis van lupine is nog in volle gang. 
Soja
In een aantal van onze producten is soja verwerkt. Wij gebruiken uitsluitend soja die vrij is van genetische modificatie en afkomstig is uit de kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden (Klik hier voor onze NON-GMO verklaring). Onze soja is afkomstig uit Zuid-Amerika, buiten het Amazonegebied, het midwesten van de VS, Canada en delen van Azië.

Voor één kilo vlees is vijf tot twaalf kilo soja nodig. Iemand die vegetarisch vlees eet, gebruikt dus tot wel 10 keer minder soja dan iemand die dierlijke eiwitten eet. Waar een kip met 1 kilo soja 300 gram vlees oplevert, vervaardigen wij van 1 kilo soja 3 kilo “kippenvlees”. Vee eet veel: 90% van alle soja (meestal GMO) is bestemd als veevoer en de mondiale veestapel eet meer dan de wereldbevolking.
Met het huidige landbouwareaal kunnen we door middel van een plantaardig dieet 30 miljard mensen voeden.

Door dierlijk vlees te vervangen met ons vlees komt er dus veel ruimte vrij voor natuurgebieden. Wij maken met een machine die in een woonkamer past evenveel kip als een kippenstal ter grootte van een voetbalveld. Tot slot gaat de Vegetarische Slager overbevissing tegen door visliefhebbers een alternatief te bieden: onze Tonyn, Tonynsalade en Palingsalade zijn 100% visvrij, gemaakt van GMO-vrije soja.
Veganistisch
Een gedeelte van onze producten is veganistisch, een gedeelte vegetarisch. Als een product veganistisch is, staat dit in de webwinkel aangegeven onder 'ingrediënten, bereidingswijze en voedingswaarde'. Ook op de verpakking van de producten staat het op het etiket aangegeven als het product veganistisch is door middel van de term “100% plantaardig” en het groene vegan logo.
Gluten
Op dit moment zijn de producten van de Vegetarische Slagerlijn niet gegearandeerd glutenvrij. De hoofdbestanddelen van onze vleesvervangers (lupine en soja) bevatten geen gluten, maar op de plaats van verwerking zijn mogelijk wel gluten aanwezig. We zijn echter hard bezig met verdere ontwikkeling van onze producten en hopen in de nabije toekomst ook glutenvrije alternatieven aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we een aantal mooie producten in onze concept store in Den Haag die glutenvrij zijn zoals muesli, granen en peulvruchten.
Op de hoogte blijven van het Vegetarische Slagernieuws
Naast de informatie op onze website kun je al het nieuws over De Vegetarische Slager volgen via onze nieuwsbrief, Facebook of op Twitter.
Groothandel en horeca
Wij hebben een website voor onze zakelijke klanten. Op de website van De Vegetarische Slager XL kun je terecht voor zakelijke afname van onze producten.
English
Check our English website www.vegetarianbutcher.com.