Klantenservice


Vragen over de bestelling

Vragen over de levering/bezorging

Vragen over verkooppunten

Bestelwijze
Betaling
Ordergrootte en verzendkosten
Tijdstip bezorging
Verpakking
Levervoorwaarden
Winkel in Den Haag
Verkooppunten

Onze winkel in Den Haag

De Vegetarische Slager
Spui 167A
2511 BM Den Haag
070-3456764


Kantoor

De Vegetarische Slager
Jagerskade 17 
3552 TL Utrecht
030-2660417
Klik hier voor de routebeschrijving naar ons kantoor in Utrecht.

Staat uw vraag er niet bij? Vul dan onderstaand vragenformulier in

 

De antwoorden

Bestelwijze
Stap voor stap in onze webshop. Het wijst zich vanzelf.
Betaling
U kunt uw bestelling in onze webwinkel op de volgende manieren betalen:

  •  iDEAL - Veilig en vetrouwd via uw eigen bank betalen. Uw betaling wordt direct verwerkt zodat uw bestelling door ons ook direct afgehandeld kan worden.
  • PayPal - Als uw betaalt met uw PayPal account of met een van de door PayPal ondersteunde creditcards (American Express, Mastercard of Visa) wordt uw betaling vrijwel direct door ons verwerkt.
  • Overboeking - Als u ervoor kiest om handmatig het verschuldigde bedrag over te boeken, kiest u voor Overboeken via ons betaalpartner Buckaroo. U krijgt vervolgens direct alle gegevens in beeld die u nodig heeft om uw betaling te kunnen doen. De verwerking van een handmatige overboeking duurt iets langer dan waneer u betaalt via iDEAL of PayPal. Uw bestelling wordt in behandeling genomen zodra de betaling bij ons binnen is.
Ordergrootte en verzendkosten
Om de transportkosten te kunnen dekken hebben we de volgende staffel hiervoor gehanteerd:

Vanaf  € 50,- is het mogelijk om in de Vegetarisch Slager webshop te bestellen.

Bij een bestelwaarde tussen € 50,- en € 75,-
Is de bijdrage in de verzendkosten € 15,-

Bij een bestelwaarde boven de € 75,-
Is de bijdrage in de verzendkosten € 10,-

Bij een bestelwaarde boven de € 100,-
Versturen wij verzendkostenvrij.

De bezorgkosten zijn aan de hoge kant omdat de diepvriesdiscipline een bijzondere vorm van transport is. Om de bezorgkosten voor u zo laag mogelijk te houden, worden er efficiënte routes gemaakt. Dit betekent dat levertijden vast staan. Mocht u niet thuis zijn op het tijdstip van leveren, kunt u een alternatief adres opgeven.
Verpakking en verzending
De bestelling wordt diepgevroren afgeleverd. De bestelling wordt afgeleverd op het door u aangegeven adres (dit kan afwijkend zijn van uw woonadres).
Leveringsvoorwaarden
Na het afronden en betaling van uw bestelling vindt de levering binnen 2-5 werkdagen plaats. De leveringen vinden plaats onder voorbehoud van overmacht. De besteller gaat akkoord met een mogelijke gedeeltelijke levering. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar onze Algemene Voorwaarden.
Leverdagen en -tijden
De dag voorafgaand aan de levering van uw bestelling ontvangt  u een email met de aankondiging dat de bestelling de volgende dag bij u zal worden bezorgd. Het e-mailadres van onze contactpersoon logistiek bij Leen Menken Foodlogistics staat hierin vermeld. Eventueel kunt u een alternatief afleveradres opgeven. 

Uw levering vindt (na ontvangst van betaling) binnen 1-5 werkdagen plaats. Raadpleeg het onderstaande schema over de bestel- & leverdagen bij u in de regio.Bewaren
De Vegetarische Slagerlijn producten worden bevroren vervoerd en aangeleverd. Uiteraard kunt u de producten zelf invriezen en 3-5 mnd in de vriezer bewaren. Voor het bereiden moeten de producten eerst worden ontdooid: een aantal uur in de koelkast (voorkeur), in de magnetron via de ontdooistand of op de verwarming (kort).

In de koelkast (bij 4°C) blijven onze producten 2-20 dagen goed na de dag van aankoop (dit verschilt per product en staat op verpakking beschreven). Na bereiden (en direct plaatsen in de koelkast) raden wij aan om nog max. 3 dagen te bewaren.

Bereidingswijze
De producten kunnen worden opgewarmd in de pan, net als ander vegetarisch vlees. Niet in de magnetron. Zie ook onze heerlijke receptsuggesties.
Lupine
Lupine is de plant die men vaak kent uit de tuin. Deze plant heeft bonen, net zoals de sojaplant. Van deze bonen wordt meel gemaakt en dit meel kan gebruikt worden om lekkere gerechten mee maken. De lupine zelf heeft een wat nootachtige smaak. De ontwikkeling is nog in volle gang, zo zijn we bijvoorbeeld bezig met het maken van lange vezels, waarmee we producten kunnen maken met een echte kauwbeleving.

De lupine die wij gebruiken is biologisch geteeld en van Nederlandse bodem. Met de groei van de Vegetarische Slager zal dit wonderplantje het Nederlandse landschap op meer plekken gaan sieren.

Op dit moment zijn onze bitterballen, kroketten, loempia's, saucijzenbroodjes, & shoarma op basis van lupine.
Soja
In een aantal van onze producten is soja verwerkt. Deze soja is vrij van genetische modificatie. Klik hier voor onze NON-GMO verklaring en is afkomstig uit de kleinschalige teelt waar geen bossen voor gekapt worden. Herkomst: Zuid-Amerika, buiten het Amazonegebied, in het midwesten van de VS, Canada en delen van Azië. We hebben alles op alles gezet om van biologisch geteelde soja te produceren, maar deze was niet beschikbaar in de vorm van ontvet sojameel dat nodig is voor deze productie. We doen er alles aan dit alsnog te bereiken en werken daarnaast aan grondstoffen die gemaakt zijn van in Nederland geteelde biologische lupine.

We hadden natuurlijk met de introductie kunnen wachten tot dat allemaal gerealiseerd was, maar dan hadden we de kans gemist om de lancering van een unieke vleesvervanger bij de Vegetarische Slager te laten plaatsvinden. Bovendien had het langer geduurd alvorens vleeseters (waarvan we weten dat 90% van het vee gevoerd is met genetisch gemanipuleerde soja) hadden kunnen overstappen naar een volwaardige vleesvervanger. Ter illustratie: 1 kg dierlijk vlees kost 7-12 kg soja. Wij doen er dus alles aan de kap van het regenwoud te voorkomen.Veganistisch
Een gedeelte van onze producten is veganistisch, een gedeelte vegetarisch. Als een product veganistisch is, staat dit in de webwinkel aangegeven onder het “extra informatie”-kopje met de term “100% plantaardig”. Ook op de verpakking van de producten staat het op het etiket aangegeven als het product veganistisch is door middel van de term “100% plantaardig”.

Gluten
Op dit moment zijn onze producten van de Vegetarische Slagerlijn niet gegearandeerd glutenvrij. De hoofdbestanddelen van onze vleesvervangers (lupine en soja) bevatten geen gluten, maar op de plaats van verwerking zijn mogelijk wel gluten aanwezig. We zijn echter hard bezig met verdere ontwikkeling van onze producten en hopen in de nabije toekomst ook glutenvrije alternatieven aan te kunnen bieden. Daarnaast hebben we een aantal mooie producten in onze winkel in Den Haag die glutenvrij zijn zoals muesli, granen en peulvruchten.

Voedingswaarden
De voedingswaarden van onze producten staan per product op onze website vermeld, onder ingrediënten. Behalve van onze producten op basis van Beeter® (Kipstukjes, Teriyaki, Grill, etc.) kunnen we de voedingswaarden nog niet precies genoeg aangeven. We werken er hard aan om deze informatie in de nabije toekomst wel te verschaffen. Op onze website staan per product wel alle ingrediënten vermeld.


Op de hoogte blijven van het Vegetarische Slagernieuws
Naast de informatie op onze website kunt u al het nieuws over De Vegetarische Slager volgen via onze nieuwsbrief, Facebook of op Twitter.
Groothandel en horeca
Wij hebben een website voor onze zakelijke klanten. Op de website van De Vegetarische Slager XL kunt u terecht voor zakelijke afname vano nze producten.
English
Check our English website www.vegetarianbutcher.com.